MPEG4-tuner

Køb Viasat og undgå bekymring om MPEG 2-Tuner eller MPEG4-Tuner

"Når du bestiller ViasatTotal eller en af de andre pakker fra Viasat, skal du heldigvis ikke bekymre dig om MPEG2 eller MPEG4!"

Hvis du vil opleve det fulde udbytte af digital tv, er det vigtigt, at du får det rigtige udstyr fra starten af. I den forbindelse har der været meget diskussion om, hvorvidt man skal have en MPEG2- eller MPEG4-tuner for at se TV2, DR1 og DR2.

Klik her og bestil

Vælger du Viasat, kan du være ligeglad, for vi sender i MPEG2 og har ikke tænkt os at skifte. Den tv-box, du får fra starten, kan du altså fortsætte med.

ViasatTotal giver dig:

  • Over 50 af de mest populære danske og udenlandske tv-kanaler
  • Masser af HDTV: film, sport, nyheder, serier og dokumentar
  • Viaplay for 0 kr. på din tv-boks, når du bestiller abonnement på Stor Danmarkspakke - se dine yndlings tv-kanaler når du har tid1)
  • 14 dages fortrydelsesret

 

Ordet ”MPEG” er en forkortelse af Moving Pictures Experts Group, da en ekspertgruppe står bag udviklingen af kodningsformaterne for digital lyd og billede.

 

MPEG4 Tuner

Hvad er en Mpeg4-tuner?

I forbindelse med digitaliseringen af det danske tv-signal den 1. november 2009 blev det meget aktuelt at tale om Mpeg4-formater, tv-tunere, Mpeg4, DVB-t og digitale tv modtagere. Mpeg4 er en komprimeringsform, som betyder, at der kan være flere kanaler på den samme kanalplads. Mpeg4 bruges blandt andet på det digitale net, der leverer tv-signal til tagantennen. Her er det nødvendigt at komprimere signalet, fordi der ikke er så meget plads på den distributionsplatform.

Problemet er, at ikke alle seere har det fornødne udstyr til at modtage Mpeg4-formatet. Hører du til denne gruppe, kan du ved anskaffelse af en Mpeg4-tuner modtage de kanaler, der sendes i Mpeg4. En Mpeg4-modtager er ganske enkelt en elektronisk komponent, der opgraderer dit tv-udstyr til også at understøtte Mpeg4-teknologien.

Hvordan ved jeg, om jeg kan se Mpeg4-tv?

Har du et gammelt tv-apparat og ingen Mpeg4-box, kan du være sikker på, at du ikke kan se tv i Mpeg4-format. De fleste fjernsyn, der sælges i dag, indeholder automatisk en intern Mpeg4-box. Så hvis du har et moderne fladskærms-tv stående, er du sandsynligvis allerede sikret. Gamle tv kan opgraderes med en ekstern Mpeg4-box.

Har du brug for en digital tv-modtager, er en digital tv-box er den billigste løsning. Det kræver en digital tv-box per tv-apparat.

Klik her og bestil

Hvad er forskellen på Mpeg2 og Mpeg4?

De to tv-formater Mpeg2 og Mpeg4 er begge digitale tv-løsninger. Alligevel er der visse forskelle, som du bliver nødt til at forholde dig til. I øjeblikket er Mpeg2 tv-formatet det mest udbredte, men enkelte kanaler, primært betalingskanalerne via det digitale tv-signal til tagantenne, er baseret på Mpeg4, og disse kan kun ses af brugere med udstyr, der understøtter dette. De fleste fladskærms-tv indeholder en intern tv-tuner, men ikke alle understøtter Mpeg4-formatet. Årsagen til, at du bør have interesse i dette, er, at DR og TV2 i 2012 overgår til Mpeg4 på DTT, hvorfor Mpeg2-brugerne mister adgang til de fleste kanaler. Den mest fremtidssikrede løsning er at anskaffe en Mpeg4-tv-box.  Modtager du parabol-tv, er det ikke noget, du skal bekymre dig om. Viasat sender kanalerne i Mpeg2 og vil fortsætte med at gøre det.

Kan jeg se HDTV med min Mpeg4-tuner?

Ja det kan du! Det eneste, du skal være opmærksom på, er, om du rent faktisk har en Mpeg4-tuner og ikke en Mpeg2-tuner. Det er nemlig kun Mpeg4-teknologien, der understøtter HDTV, hvis du ser tv via DTT – altså det digitale signal til stue- eller tagantenne. Da både Mpeg4 og Mpeg2 understøtter det digitale tv-signal, kan det være svært pt. at vide, hvilken type tv-box, der er koblet til (eller indbygget i) ens fjernsyn.

Understøtter Viasat Mpeg4-formatet?

En tv-box fra Viasat understøtter altid Mpeg4-teknologien for maksimal fremtidssikring og optimal tv-oplevelse.

Få alle fordelene med Viasat i dag

Viasat parabol tv-pakker:

Basis:
15 tv-kanaler
5 HD-kanaler
 
Læs mere »

Basis-pakken

Mellem:
36 tv-kanaler
9 HD-kanaler
 
Læs mere »

Mellem-pakken

Total:
59 tv-kanaler
20 HD-kanaler
 
Læs mere »

Total-pakken

Er du i tvivl?
Sammenlign vores tv-pakker her »


Få tv-kanaler på din tablet

TV Overalt

Mere om TV Overalt

Total-pakken - første måned 0 kr.

Stærke Viasat tv-pakker

Basis, Mellem eller Total

Underholdning er kun underholdning, hvis den passer til dig og dine behov.

Find tv-pakkerne her »

Har du brug for hjælp?

Ring: 45 100 100

...og hør mere om vores tv-kanaler og tv-pakker, eller en af de mange muligheder du har med en Viasat parabol-tv løsning.

Viaplay i din tv-pakke

Afhængig af tv-pakke kan du se masser af film, serier og sport direkte på din computer, tablet, mobil og smart-tv.

Find mulighederne her »

Trustpilot

Viasat har fået 7.4 ud af 10 stjerner baseret på 805 stemmer.

Kilde: Trustpilot