Logout

Privatlivspolitik - Viasat.dk

Senest opdateret 24 maj 2018

VIASAT A/S PRIVATLIVSPOLITIK

Viasat A/S, Strandlodsvej 30, 2300 København, cvr-nr. 10 30 02 07, (”vi”, ”os” eller ”vores”) er dataansvarlig for dine personoplysninger, og vi er forpligtet til at beskytte og respektere dit privatliv og din personlige integritet, når du anvender Viasats produkter og tjenester, deltager i konkurrencer, tilmelder dig nyhedsbreve, browser på vores hjemmeside, eller når du anvender vores applikationer (vores Tjenester). Denne Privatlivspolitik vil hjælpe dig med at forstå, hvilke personlige oplysninger vi indsamler om dig, hvorfor oplysningerne indsamles, og hvordan de anvendes af os. Privatlivspolitikken vil også forklare, hvordan du kan udøve dine rettigheder, når du betror os med dine personlige oplysninger. Vi beder dig om at læse denne Privatlivspolitik omhyggeligt igennem og gøre dig bekendt med indholdet. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via kontaktinformationen, som findes i slutningen af denne Privatlivspolitik.

Vær opmærksom på, at vores Tjenester kan indeholde links til og fra hjemmesider, der kan indehaves af vores netværkspartnere, annoncører og koncernselskaber. Hvis du følger et link til en af disse hjemmesider eller bruger tredjepartstjenester, skal du være opmærksom på, at de har deres egne privatlivspolitikker, og at vi ikke påtager os noget ansvar for deres behandling af dine personoplysninger. Du bør derfor gøre dig bekendt med deres privatlivspolitik, før du giver dem dine personlige oplysninger.

Mindreårige

Hvilke personoplysninger indsamler vi fra dig?

Hvad sker der, hvis du forbinder dine sociale netværkstjenester med vores Tjenester?

Hvorfor indsamler vi dine personoplysninger?

Hvilket retligt grundlag i GDPR er behandlingen af dine personoplysninger baseret på?

Hvem kan vi dele dine personoplysninger med?

Adgang til andre Nordic Entertainment Group sider eller tjenester

Hvor behandler vi dine personoplysninger?

Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Hvordan kan du få adgang til dine personoplysninger?

Ændringer til denne privatlivspolitik

Kontakt


Mindreårige

Vi tager det alvorligt at beskytte sikkerheden og privatlivet for børn online, og vi markedsfører ikke bevidst til eller anmoder om personoplysninger fra børn under 18 år uden at indhente samtykke fra en verificeret forældremyndighedsindehaver.

Til toppen

HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI FRA DIG?

Når du får adgang til de tv-kanaler (Hovedabonnement) og eventuelle tillægsprodukter og -tjenester, der er indeholdt eller tilbudt som en del af et Viasat abonnement, kan vi indsamle personlige oplysninger om dig.

Personoplysningerne, vi indsamler, afhænger af omstændighederne og de Tjenester, du bruger, men kan bestå af følgende:

Personoplysninger som du aktivt stiller til rådighed for os

  • Navn, e-mailadresse, telefonnummer og folkeregisteradresse
  • Fødselsdato og cpr-nummer
  • Køn
  • Nationalitet
  • Betalingsoplysninger herunder kontonummer, korttype, kortnummer, udløbsdato og registreret adresse
  • Brugeridentifikation, herunder brugernavn til login, kodeord, hemmelige spørgsmål og svarene dertil
  • Information fra dig på baggrund af en anmodning fra os, når du rapporterer et problem med vores Tjenester
  • Hvis du kontakter os, den adresse som du kontakter os fra, samt de oplysninger du selv afgiver i forbindelse hermed
  • Brugerinformation som du vælger at stille til rådighed til brug for statistiske formål (ratings, anmeldelser, svar til undersøgelser og lignende)
  • Alle andre oplysninger, der gives på tidspunktet for registreringen til brug af vores Tjenester, tilslutning til vores Tjenester eller anmodning om yderligere tjenester fra os

Brugergenererede personoplysninger

  • Hvilke programtyper du ser
  • Hvordan du bruger Tjenesterne, f.eks. hvilke programmer du ser, om du anvender pause- funktion, eller spoler frem eller tilbage i programmer;
  • Om du gemmer programmer for at se dem senere
  • Hvis reklamer introduceres til dig via vores Tjeneste, om du har tendens til at springe over reklamerne
  • Dine købspræferencer, f.eks. reaktioner på annoncer eller kampagner
  • Computer og software information, såsom dit unikke ID, operative systemer, browser type, forbindelseshastighed og internetudbyder
  • Detaljerne om dine besøg til vores Tjenester, herunder men ikke begrænset til data trafik og andre kommunikationsdata og de ressourcer, som du har adgang til

Vi kan også indsamle andre oplysninger om din brug af vores Tjenester gennem cookies og andre lignende teknologier. Du kan læse mere om dette i vores Cookiepolitik.

Personoplysninger indhentet fra tredjepart

Vi kan supplere de oplysninger, vi indsamler fra dig, med oplysninger, som vi modtager fra tredjepart. Dette kan f.eks. inkludere forhandlere og montører i forbindelse med oprettelse, installation, servicetjek og reparationer af udstyr. Fra reklamebureauer, mediebureauer, onlinebureauer, sociale medier eller analysebureauer, der indsamler oplysninger i forbindelse med administrations-, analyse- og markedsføringsformål.

Vi kan også supplere de oplysninger vi modtager med information om brug af hjemmesider, produkter eller tjenester fra andre virksomheder inden for vores koncern, Nordic Entertainment Group. Dette kan indeholde oplysninger, vi modtager fra indholdsleverandører vedrørende f.eks. din brug af vores Tjenester, så vi kan personliggøre din tjeneste og anbefale indhold, som du måske vil synes om.

Det kan også indeholde oplysninger fra tredjeparter, der indsamler oplysninger om forbrugere og forbrugsmønstre, herunder demografiske data og interessedata. Vi kan så kombinere disse oplysninger med dine personlige data for at hjælpe os med at forudsige dine præferencer, med henblik på at målrette markedsføring, der kan være mere relevante for dig, og til at hjælpe os med bedre at analysere kundeoplysninger til forretningsmodellering.

Endelig kan vi få kreditoplysninger om dig fra eksterne kreditrapporteringsbureauer til at hjælpe os med kundegodkendelse og kreditrelaterede beslutninger.

Til toppen

Hvad sker der, hvis du forbinder dine sociale netværkstjenester med vores Tjenester?

Du kan bruge dine sociale netværkstjenester, f.eks. din Facebook konto, til at oprette forbindelse til nogle dele af vores Tjenester, f.eks. når du opretter en konto på vores Tjenester. Hvis du vælger at gøre det, samler vi visse oplysninger om din sociale netværk konto til de formål, der er beskrevet under "HVORFOR INDSAMLER VI DINE PERSONOPLYSNINGER". Vi indsamler kun sådanne personoplysninger, der er nødvendige for at udføre de Tjenester, du anmoder om ved at logge ind på din sociale netværkskonto.

Bemærk venligst, at denne Privatlivspolitik ikke finder anvendelse, når du bruger funktionerne i din sociale netværkskonto. I stedet er dine interaktioner med disse funktioner underlagt privatlivspolitikken og andre politikker i de virksomheder, der leverer dem.

Til toppen

HVORFOR INDSAMLER VI DINE PERSONOPLYSNINGER?

Vores formål

Vi behandler dine personoplysninger med følgende formål:

A) Af hensyn til vores kontraktlige forhold:

  • For at kunne levere vores Tjenester til dig, herunder for at opfylde dine ønsker, forbedre din oplevelse af vores Tjenester og administrere vores kontraktlige forhold med dig
  • For at sikre at indhold fra vores Tjenester overføres til dig og din enhed på den mest effektive måde
  • For at tilpasse din oplevelse af vores Tjenester baseret på din brug, f.eks. anbefale indhold der kan være af interesse for dig
  • For at håndtere betaling for din konto
  • For at levere ordre- og fakturaoplysninger til dig
  • For at kommunikere med dig om dit abonnement, din konto eller køb af vores Tjenester
  • For at sende push notifikationer på dine enheder med anbefalinger til dig om indhold, som du abonnerer på
  • For at give dig mulighed for at bruge vores applikationer på sociale medier, forudsat at du vælger at bruge dem i overensstemmelse med dine sikkerhedsindstillinger
  • For at informere dig om ændringer i vores Tjenester
  • For at foretage undersøgelser med henblik på at forbedre din interaktion med vores Tjeneste
  • For at levere tilbud, nyheder, information, produkter eller tjenester, som du anmoder om fra os
  • For at analysere på et aggregeret niveau med henblik på at forbedre vores produkter og tjenester

B) På baggrund af legitim interesse:

  • For at dele dine oplysninger med andre selskaber inden for Nordic Entertainment Group koncernen, når det er nødvendigt til administrative formål eller til levering af vores Tjenester til dig
  • For at bruge IP-adresse, enhedsidentifikatorer eller anden information, der er nødvendig for at blokere skadelig brug af vores Tjenester, med det formål at beskytte vores Tjenester eller på anden måde håndhæve eller anvende vores Vilkår og Betingelser
  • For at forbedre vores Tjenester, identificere brud og holde dine data sikker, baseret på logfiler
  • For at give oplysninger i en fusions- og overtagelsesproces af hensyn til forretnings- og strategisk ledelse.
  • For at give dig tilbud, nyheder, informationer, produkter eller tjenester, som vi mener, kan være af interesse for dig, herunder skræddersy reklame, så det relaterer sig til dine sandsynlige interesser
  • Til analyse og statistiske formål
  • For at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav

C) Til markedsføringsformål:

Til at sende dig nyhedsbreve, hvis du har samtykket hertil, som også kan indeholde tilbud, nyheder eller information relateret til vores Tjenester og/eller andre produkter og tjenester i Nordic Entertainment Group, som vi mener kan være af interesse for dig. Vær venligst opmærksom på, at du på ethvert tidspunkt kan afmelde dig nyhedsbrevet ved at klikke på afmeldingslinket i den enkelte henvendelse.

D) Vi kan også behandle dine personoplysninger, hvis der er nødvendigt for os for at overholde en retlig forpligtelse eller en afgørelse fra en myndighed.

Til toppen

Hvilket retligt grundlag i GDPR er behandlingen af dine personoplysninger baseret på?

Behandlingen af dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet under:

  • punkt (A) er nødvendig for indgåelsen og opfyldelse af vores forpligtelser efter vores aftale med dig
  • punkt (B) er nødvendig for vores legitime interesser i at udvikle, administrere, beskytte og markedsføre vores Tjenester såvel som fra et forretningsmæssigt og strategisk perspektiv
  • punkt (C) vil kun forekomme, hvis vi har modtaget dit samtykke til en sådan behandling
  • punkt (D) er nødvendig for at overholde retlige forpligtelser

Er det obligatorisk for dig at stille dine personoplysninger til rådighed?

Personoplysninger, som vi anmoder om fra dig og som er markeret "obligatorisk" på enhver måde, for eksempel ved brug af *-symbolet, er påkrævet for, at vi kan levere vores Tjenester (af lovmæssige, kontraktmæssige, administrative, tekniske eller lignende grunde). I visse tilfælde kan der kræves yderligere obligatoriske personoplysninger, hvis du bruger specifikke funktioner, aktiverer valgfrie dele af Tjenesterne eller anmoder om visse ressourcer, tilbud, kampagner, programmer mv. fra os eller vores samarbejdspartnere. Disse oplysninger vil være yderligere angivet før indsamling af sådanne personoplysninger fra dig.

Til toppen

Hvem kan vi dele dine personoplysninger med?

Koncern overførsler

Vi kan videregive dine personoplysninger til andre selskaber inden for vores koncern, Nordic Entertainment Group, hvis det er nødvendigt til administrative formål eller for leveringen af vores Tjenester til dig. Vi kan også videregive dine personlige oplysninger til selskaber inden for Nordic Entertainment Group koncernen til interessebaseret markedsføring. Nordic Entertainment Group koncernselskaber, der har adgang til dine personlige oplysninger, følger praksis i overensstemmelse med denne Privatlivspolitik.

Samarbejdsparterne og annoncører

Vi kan dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere og annoncører, når du deltager i undersøgelser og konkurrencer, og når du giver samtykke til nyhedsbreve i Tjenesterne. Vi kan derudover også dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere og annoncører, men kun når du har anmodet om det, eller forudsat at du har samtykket dertil.

Vi kan også bruge aggregerede oplysninger til at overvåge brugen af vores Tjenester med henblik på at hjælpe os med at forbedre og udvikle vores Tjenester, og vi kan stille sådanne aggregerede oplysninger til rådighed til tredjepart f.eks. indholdspartnere eller annoncører. Aggregerede oplysninger omfatter ikke personoplysninger og kan ikke knyttes til dig.

Tredjeparter til sikkerhedsmæssige eller andre legitime grunde

Vi kan også videregive dine personoplysninger til tredjeparter, hvis vi med rimelighed mener, at offentliggørelse af sådanne personoplysninger er nødvendig:

  • For at overholde gældende juridiske forpligtelser, herunder stævninger, retskendelser, statslige anmodninger eller ransagningskendelser, eller på anden måde påkrævet af lovgivning
  • For at beskytte vores rettigheder eller ejendom, eller vores kunders eller ansattes sikkerhed
  • For at beskytte mod svigagtig, skadelig, misbrug, uautoriseret eller ulovlig brug af eller abonnement til vores Tjenester og for at beskytte vores netværk,
  • Tjenester, enheder og brugere fra sådan brug
  • For at fremme eller forsvare mod klager eller juridiske krav i retten, administrative sager og procedurer og andre steder
  • For at vurdere kreditrisiko, til rapporteringsformål eller til at modtage betaling for vores Tjenester
  • Som led i fusion og sammenlægning, forudsat at den potentielle køber eller sælger indvilliger i at respektere og behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med vores Privatlivspolitik
  • Til eksterne revisorer og tilsynsmyndigheder

Tredjepartsleverandører

Vi kan videregive dine personoplysninger til tredjepartsleverandører med henblik på at hjælpe med os med at levere og forbedre vores produkter og tjenester, f.eks. til marketingsbureauer og sociale medier til for markedsføring.

Vi kan også bruge tredjepartsleverandører til at udføre tjenester for os som f.eks. at levere infrastruktur og IT-tjenester (herunder men ikke begrænset til datalagring), behandle kredit- og betalingskorttransaktioner, at yde kundeservice, indsamle gældsanalyse og forbedre data og behandle forespørgsler fra kunder og udføre andre statistiske analyser.

Ved udførelsen af disse tjenester kan tredjepartsleverandører have adgang til dine personlige data, men er kun autoriseret til at behandle dem udelukkende på vores vegne og i overensstemmelse med vores instruktioner.

Til toppen

Adgang til andre NENT Group sider eller tjenester

For at få adgang til vores Tjenester vil du blive bedt om at logge ind med en e-mailadresse og adgangskode eller logge ind via en social netværkskonto. Når du opretter forbindelse til Viaplay, Viasat TV, Mit Viasat eller enhver anden tilknyttet tjeneste i vores Nordic Entertainment Group fællesskab, kan du få adgang til de andre websteder i fællesskabet.

Ved ankomst til hvert nyt websted eller en gruppe af websteder kan det dog være nødvendigt, at du accepterer Vilkårene og Betingelserne, Privatlivs- og Cookiepolitikken på hvert enkelt websted, og disse kan være forskellige fra dem, der er indeholdt her. Dit brugernavn og din adgangskode bruges til at bekræfte, at du er abonnent på en af vores hjemmesider og vil blive brugt til at bekræfte din identitet, når du logger ind på en af vores hjemmesider.

Disse oplysninger vil ikke blive videregivet uden for Nordic Entertainment Group koncernen med de undtagelser, der er anført ovenfor i afsnittet HVEM KAN VI DELE DINE PERSONOPLYSNINGER MED?

Til toppen

Hvor behandler vi dine personoplysninger?

De personoplysninger, vi indsamler fra dig, kan overføres til og opbevares på en destination uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde ("EØS"), herunder destinationer der ikke er omfattet af en afgørelse truffet af Europa-Kommissionens om et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for behandling af personoplysninger.

Det kan deles med andre virksomheder inden for Nordic Entertainment Group koncernen, behandlet af medarbejdere, der arbejder for os eller for en af vores leverandører, der ligger uden for EØS. Sådant personale kan f.eks. være involveret i opfyldelsen af din ordre, behandlingen af dine betalingsoplysninger og udførelsen af vores supporttjenester.

Vi træffer alle rimelige, nødvendige forholdsregler for at sikre, at dine personoplysninger behandles sikkert og i overensstemmelse med denne Privatlivspolitik og har vedtaget passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om eller en kopi af disse sikkerhedsforanstaltninger, bedes du kontakte os ved hjælp af de kontaktoplysninger, der findes i slutningen af denne Privatlivspolitik.

Til toppen

Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Vi opbevarer kun dine personlige oplysninger, så længe vi finder det nødvendigt for at opfylde vores formål, som vi har beskrevet ovenfor under "HVORFOR INDSAMLER VI DINE PERSONOPLYSNINGER?". Derefter vil vi slette eller i nogle tilfælde anonymisere dine personoplysninger. Vi kontrollerer regelmæssig status for at gennemse, hvornår personoplysninger skal slettes. Men da vi behandler dine personoplysninger til forskellige formål, vil den faktiske periode, hvor personoplysningerne gemmes, afhænge af omstændighederne.

Persondata afgivet og opbevaret i forbindelse med oprettelse af et Hovedabonnement vil blive opbevaret i op til 6 år efter din opsigelse jævnfør bogføringslovens § paragraf 10. Dine data vil imidlertid 3 år efter din opsigelse, blive flyttet til et sikret system, hvorefter data alene er tilgængelige for revision i henhold til bogføringsloven.

Persondata afgivet via samtykke ved tilmelding til nyhedsbrev vil blive opbevaret, så længe samtykket anses for at være gyldigt. Et samtykke vil som udgangspunkt blive slettet efter 12 måneder med mindre det har været anvendt inden for de sidste 12 måneder.

Til toppen

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Beskyttelse af dine personoplysninger er en prioritet for os. Alle personlige oplysninger, du giver os, gemmes på sikre servere, og vi har strenge procedurer til at beskytte mod tab, misbrug, uautoriseret adgang, ændring, offentliggørelse eller ødelæggelse af dine personoplysninger.

Eventuelle betalingstransaktioner vil blive krypteret af industristandardteknologi og være underlagt PCI-sikkerhedsstandarder.

Selvom vi arbejder hårdt for at beskytte dine personlige data, kan vi ikke garantere, at vores sikkerhedsforanstaltninger forhindrer ethvert uautoriseret forsøg på at få adgang til, bruge eller offentliggøre personoplysninger. Vi opretholder dog sikkerheds- og hændelsesplaner, herunder planer for håndtering af evt. brud på datasikkerheden, i tilfælde af en fysisk eller teknisk hændelse for at håndtere dette rettidigt og begrænse enhver negativ effekt af en sådan hændelse.

Til toppen

Hvordan kan du få adgang til dine personoplysninger?

Vi forstår, at du til tider kan have brug for yderligere oplysninger fra os om dine personoplysninger og hvordan de behandles, eller at du måske ønsker at opdatere eller rette de personoplysninger, du har givet os. Derfor du blandt andet følgende rettigheder:

  • Ret til at få adgang til dine personoplysninger: du har ret til at få bekræftet af os, hvorvidt vi behandler personoplysninger om dig, og, i så fald, at få adgang til dine personoplysninger og information
  • Ret til at få berigtiget personoplysninger: hvis du opdager, at personoplysninger, som vi behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få os til at til at korrigeret sådanne personoplysninger
  • Ret til at få slettet personoplysninger (retten til at blive glemt): under visse omstændigheder, f.eks. hvis dine personoplysninger er blevet behandlet ulovligt, eller du har trukket dit samtykke tilbage (hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på samtykke), har du ret til at anmode om og opnå sletning af dine personoplysninger fra os.
  • Ret til begrænsning af behandling: under visse omstændigheder, f.eks. hvis du anfægter nøjagtigheden af dine personoplysninger, eller hvis du har gjort indsigelse mod vores legitime formål til at behandle dine personoplysninger, har du ret til at anmode om, at vi begrænser behandlingen af dine personoplysninger, indtil der er fundet en løsning.
  • Ret til at protestere mod behandling: under visse omstændigheder, f.eks. hvis du anfægter vores legitime interesse i at behandle dine personoplysninger, har du ret til at gøre indsigelse, af grunde der vedrører din særlige situation, mod sådan behandling.
  • Ret til dataportabilitet: Hvis dine personoplysninger behandles automatisk på grundlag af dit samtykke eller til opfyldelsen af vores kontraktlige forhold, har du ret til at anmode om, at vi forsyner dig med dine personoplysninger på et maskinlæsbart format til transmission til en anden dataansvarlig.
  • Ret til at indgive klage til tilsynsmyndighed: Du har ret til at indgive en klage vedrørende vores behandling af dine personoplysninger til Datatilsynet.

Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at trække et sådan samtykke tilbage når som helst (det vil dog ikke påvirke behandlingen baseret på dit samtykke før tilbagetrækningen) ved at kontakte os, eller ved at opdatere indstillingerne i Tjenesten (hvor relevant).

Kontakt os venligst ved hjælp af nedenstående kontaktoplysninger for at foretage en anmodning i forbindelse med dine rettigheder. Vi bestræber os på at besvare din anmodning inden for 30 dage efter modtagelsen. Hvis vi ikke kan efterkomme din anmodning inden for periode på 30 dage, vil vi give dig besked om dette, grunden til forsinkelsen, og hvornår vi forventer at være i stand til at opfylde din anmodning.

Vær også opmærksom på, at du kan ændre dine kontaktpræferencer til enhver tid ved at sende en mail til kundeservice@viasat.dk

Til toppen

Ændringer til denne privatlivspolitik

Vores Privatlivspolitik kan ændres fra tid til anden. Derfor bør du sørge for at gennemgå den seneste version af denne politik regelmæssigt. Vi vil slå eventuelle ændringer af Privatlivspolitikken op på vores hjemmeside, og hvis ændringerne er betydelige, vil vi give dig en mere fremtrædende meddelelse såsom via e-mail. Hvis vi ændrer denne Privatlivspolitik på en måde, der vil påvirke, hvordan vi bruger dine personoplysninger, vil vi rådgive dig om de valg, du måtte have, som følge af disse ændringer. Vi vil også holde tidligere versioner af denne Privatlivspolitik i et arkiv til din gennemgang.

Til toppen

Kontakt

Databeskyttelsesrådgiver for Viasat A/S kan kontaktes via dpo@nentgroup.com.

Vi tager gerne imod eventuelle spørgsmål, kommentarer og anmodninger vedrørende denne Privatlivspolitik, som skal sendes til dprt@nentgroup.com

Vi er underlagt og bundet af Europa-Parlamentets og Rådets generelle forordning (EU) 20116/679 af 27. april 2016 om databeskyttelse (”GDPR”), lov nr. 502 af 23. maj 2018 om behandling af personoplysninger (”databeskyttelsesloven”) og lov nr. 227 af 22. april 2002 om tjenester i informationssamfundet, herunder visse aspekter af elektronisk handel (”e-handelsloven”). 

Til toppen

Viasat.dk privatlivspolitik